קבלת מתנה מאישה

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה ,

עובדת אתי אישה שנתנה לילדי במתנה בגדים שהיו של ילדיה, לדבריה חלק מהבגדים ילדיה לא רוצים השתמשו ממש פעמים ספורות ואלי גם המידות כבר קטנות וכו' ..
שאלתי האם ניתן לקבל מתנה מאישה – אם אני לא יודע אם נותנת מתנה בהסכמתו של בעלה ?
תודה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה

בפרטים משומשים או בסכומים קטנים מותר לקחת מאשה. בנוסף, מסתבר שהבעל יודע או נותן לה את הסמכות להחליט בכל הקשור לבגדי הילדים, ולכן מותר לך לקבל את הבגדים.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. רק כדי למנוע בלבול אצל הקוראים שאינם יודעים שאת השאלה שואלת אישה (אני מאמין שכך), ולכן אינם מתמקדים רק בשאלה הממונית אלא גם בפן הצניעותי שבעניין.
    במידה ואישה נותנת מתנה לגבר, זה כבר בעייתי ולא מצד ממון…
    כך נראה בעיני