שינתי בדיבור כדי להתקבל לעבודה

שאלה:

אם התקבלתי לעבודה בחברה נחשבת ושם תחקרו ושלום כל מיני שאלות הם שאלו אותי אם אני עשיתי בגרויות ואני שיקרתי ואמרתי שכן למרות שהמנהל לימד אותי אחר-כך את מה שהיה צריך לתפקיד האם זה נחשב גזל בזה שלא אמרתי

תשובה:

שלום וברכה,

שינוי בדיבור הוא עוון של שקר ולא עוון של גזל. ולכן אם אמרת שעשית בגרות ולא עשית בגרות הרי זה שקר, ואין כאן איסור גזל כאשר התקבלת לעבודה ואת עובדת ומקבלת שכר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה מכבוד הרב במה זה שונה מתשובות אחרות שעניתם שהעתקה במבחן לצורך עבודה יהיה גזל כיוון שהמעסיק או הלקוחות מעוניינים באדם שלמד את החומר גם כאן לכאורה הם מעוניינים להעסיק אדם שהוציא בגרות ואילו מי שלא הוציא לא יתקבל או שיתקבל במחיר יותר זול