טיפ במסעדה

שאלה:

האם אני חיבת לתת טיפ במסעדה ואם לא נתתי זה גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

בסוגי שרות למיניהם שנהוג לשלם 'טיפ' חייב הלקוח להוסיף טיפ, ולכן במסעדות שנהוג לשלם טיפ חייב להוסיף טיפ למלצר.

בהצלחה.

מקורות:

בשכירות פועלים יש כלל שחיוב העובד והמעביד נקבע לפי מנהג המדינה, ונפסק בשו"ע (סימן שלא, ב) "מקום שנהגו לזון, יזון. לספק בגרוגרות או בתמרים וכיוצא בהם, יספק. הכל כמנהג המדינה". ולכן מעביד חייב לתת תנאים סוציאליים לעובד כנהוג במדינה. ולכן מקומות שנהוג לשלם טיפ למלצר חייב הלקוח לשלם טיפ, ושכר את שירותי המסעדה לפי המנהג באותה מדינה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אין נפק"מ בין שני המקרים? נכון אמנם שהבעה"ב מתחייב לעובד כמנהג המדינה ואולי נוסע במונית יחשב כבעה"ב לעניין זה כשם שהוא נחשב כבעה"ב לעניין בל תלין אך מלצר הרי לא עובד לסועד אלא או לבעל האולם או לבעל השמחה אז איך ניתן יהיה לחייב אות הסועד לשלם למלצר?

  2. הלקוח מקבל שרות וצריך לשלם תשלום פלוס טיפ וזה חלק מהתשלום – אם יש מנהג המדינה, ולא משנה למי המלצר עובד, הלקוח צריך לשלם עבור הפעולה שקיבל.