איסור הושטה באשה חולה

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים
ילדתי בן בניתוח קשה ומסובך, שאני צריכה לנוח ממנו כמה שבועות, השאלה קשה וכואב לי מאד גם לקום מהמיטה וגם להתכופף לעריסה לקחת את התינוק להניק, האם מותר לבעלי לשים לו אותו בידיים וכן לקחת אותו בחזרה לעריסה, [מטעם איסור נידה כמובן]

תשובה:

ראשית ברכותינו לרפואה שלמה והרבה נחת.

כיון שבהושטה כזו אין מגע אלא הושטה בלבד, כשאין מישהו אחר שיסייע – מותר, זאת בשונה ממגע שבזה נחלקו השו"ע והרמ"א.

מקורות:

משמרת טהרה סי' קצה הערה קמח.