שינה עם ילדה / חפצי נוי בצורת ירח

שאלה:

שלום רב

א. ביתי בת 12.5 לא הרגישה טוב ורצתה לישון איתי (אבא) חלק אמרו לי שיש בעיה וחלק אמרו לי שמותר לכתחילה (כי רק בבשרם אסור) מה ההלכה?

ב. קיבלתי מתנה מובייל מרקועי נחושת בצורת ירח האם מותר לי לתלות אותו (נרכש מחנות לכלי נוי וגם היצרן הוא יצרן של כלי נוי)

בתודה

תשובה:

1. מעיקר הדין האיסור הוא רק בלי הפסק בגד, כמבואר במשנה ברורה בסי' עג, אבל נראה לי שזו הנהגה לא נכונה, ויש להמנע מכך.

2. בענין החזקת צורות חמה ולבנה בבית כשאין ידוע לשם מה נעשו נחלקו הדעות. להלכה דעת רוב הפוסקים שאין בכך איסור לפי שכיום הגויים אינם עובדים לצורות אלו ומן הסתם נעשו לשם נוי בלבד, אך, המחמיר תבוא עליו הברכה.

מקורות:

הרמ"א ביו"ד סי' קמא סעי' ג מביא שנחלקו בכך הדעות ונראה שמצדד להחמיר בכך, אולם הש"ך שם ס"ק יז חלק עליו מכל וכל, וכתב שהואיל וצורות אלו נעשו לנוי אין איסור להשהותן בבית, וראה שם בפתחי תשובה שמנהג העולם להקל בזה. וראה עוד מקור הסוגיא במסכת ע"ז דף מג ע"ב. וראה עוד שו"ת בנין אב ח"א סי' לז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ישר כח.
    בענין צורות הירח הרב כתב להחמיר כיון שלא ידוע לשם מה נעשו האם כידוע שנעשה לנוי בלבד זה לכתחילה כגון כאן שזה יצרן כלי נוי לבית?