תנ"ך שהדפיסו גוים על פי הזמנה

שאלה:

אני מעוניין לרכוש מאתר של גוים בחו"ל , שהם בעלי בית דפוס ומוציאים ספרים מיוחדים בכריכות עור , תנ"ך מיוחד שהוא צילום של כתב יד עתיק מאוד מוכר וידוע (ארם צובא , ויש גם עוד של כתר דמשק וכו' ..) זה ללא תוספות של עבודה זרה ! , אלא צילום נטו של כתב היד התנ"כי העתיק . הם מוכרים את זה לאנשים בחו"ל, גם גוים , זה לא למטרות מסיונריות אלא הם מרוויחים מהדפסת מכירת כתבים עתיקים שאין בנמצא . יש שם בחנות אומנם גם כתבים נוצריים ועוד דברים שמתאימים לקהלים שלהם …
לא מצאתי בארץ את מה שאני מחפש ובטח לא במחיר נורמלי . אלא רק שם.
מבירור שעשיתי זו גם הדפסה שתהיה במיוחד עבורי . כי הם מדפיסים לפי הזמנה ואין במלאי .

שאלתי היא האם מותר יהיה להשתמש בו לקריאת ההפטרות בבית הכנסת? זה ממש צילום של כתר ארם צובא המפורסם והמדוייק . ללא שום תוספות .
ראיתי שאלה דומה כאן באתר אבל היא בעצם שונה מנושא שאלה זו . שם הנידון הוא קצת אחר .

תשובה:

שלום וברכה

אני לא רואה סיבה לאיסור. אם אני מבין נכון מדובר בגורם עסקי סטנדרטי שמבצע צילומים לפי הזמנה, אין כאן ענין של עבודה זרה וכדומה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכון, אבל אני שאלתי כי בתשובה לשאלה דומה באתר היה נידון של האם תשרה קדושה מסויימת בהדפסה הזו או לא כשזה הודפס על ידי גוי
    והשאלה האם יהיה הבדל כשקוראים בהפטרה, או לעילוי נשמת… כי בסופו של דבר כל הספר יודפס על ידי גוי

  2. יש נדונים דומים לגבי הדפסות של נוצרים לצרכי מסיון וכדומה, כאן שאדם חילוני מדפיס לצרכי פרנסה אין בזה בעיה. בתי דפוס גדולים שהדפיסו בעבר את הש"ס היו של נכרים.