עובר לפני המתפלל בכותל המערבי

שאלה:

חנוכה שמח,
1.בכותל כמעט שאין אפשרות להסתובב ברחבה בלי לעבור לפני נשים שמתפללות תפילת שמונה עשרה, גם אין אפשרות למצוא כמעט מקום להתפלל בלי שיעברו לפניי. מה הפתרון? בשביל להגיע ליד הקיר עוברים לפני הרבה נשים… עדיף לעמוד רחוק וזהו?
2. בבתי כנסת המקומות מסודרים כך שמתפללים אחד לפני השני בלי רווח של ארבע אמות בין כל מתפלל. מה הסיבה לכך?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

1. למעשה את מעירה הערה נכונה, ברור שהאיסור של עובר לפני המתפלל קיים גם בכותל המערבי, שהרי הוא מקום המיועד לתפילה, אלא שמחמת הדוחק ניתן לסמוך להקל שאיסור זה אינו אלא באופן שעובר לפני המתפלל ממש, אבל בצדדים שלפניו מותר לעבור בשעת הדחק כמובא במשנה ברורה בסי' קב, אף שהיא מחלוקת בין המגן אברהם לאליה רבה. לכן יש להקפיד לעמוד כמה שיותר סמוך לכותל ולא לעשות מכשול לרבים.

2. פשוט חוסר מקום לכל המתפללים… אם היו עושים ארבע אמות לכל אחד היו חצי מהמקומות מתבטלים… ולכן מתפללים בתוך ד' אמות ולא פוסעים עד שאותו שעומד מאחור מסיים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין כל איסור להתפלל לפני המתפלל. האיסור הוא לעבור לפני המתפלל. לא הבנתי כלל את השאלה על בתי הכנסת (רק אל תזכירו לי את תקופת גזרות הקורונה, אז באמת זו היתה הדרישה).