אשכוליות מהעץ של השכן

שאלה:

שלום רב,
מוצש השכן כרת את הענפים מהעץ שלו ונפלו אשכוליות ,בעלי לקח מהריצפה כי חשב שזה תפוזים כדי שאעשה עוגה, האם זה גזל? והאם זה מותר בשנת השמיטה?
מציינת שזה היה זרוק ברחוב מחוץ לגינה שלו.

תשובה:

שלום וברכה,

אם השכן ראה שנפלו ממנו תפוזים ולא הלך לקחתם הרי הם הפקר, ומותר לקחת. אבל יש לעשר את הפירות תחילה כיון שהם טבל ודאי – אינם מעושרים.

אם השכן לא ראה שנפלו ממנו פירות חל חובת השבת אבדה להחזיר לשכן את הפירות שנפלו.

הפירות כעת עדיין לא קדושים בקדושת שמיטה, כיון שהם חנטו בשנה השישית. לכן אין צורך לנהוג בהם קדושת שמיטה. עכשיו יש בירקות איסור משיטה. ובהמשך השנה ותחילת שנה הבאה יהיה שמיטה גם על פירות.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש בזה סכנה גדולה.
    היום יש שמשתמשים בחומרי ריסוס שנשארים חודשים בעץ והפרי שלהם אסור באכילה לכן יש לברר עם השכן אם הוא משתמש בריסוס.
    אחד מהחומרים נקרא קונפידור והוא נועד להלחם המזיק בעלים והוא נפוץ בגינות ביתיות. לכן המלצתי לשאול.