נר חשד בזמנינו

שאלה:

האם אדם שנוסע לשבת צריך למנות מישהו או שהוא בעצמו ידליק נר חנוכה מוקדם בביתו מפני החשד

תשובה:

שלום וברכה

כבר כתבו כל פוסקי זמנינו שכיום לא קיים דין החשד, כיון שהרבה מדליקים בבית – בעיקר בקהילות החסידים, ויש שמדליקים בחלון ויש שמדליקים בפתח הדירה ויש בפתח הבנין, וכל אדם שאינו רואה חנוכיה בפתחו של חברו מבין שכנראה מנהגו להדליק במקום אחר, וממילא כל טעם החשד לא קיים היום…

מקורות:

ראה הליכות ביתה פרק כג סעי' יט מדברי הגרש"ז אויערבך, וראה ס' הלכות חג בחג פרק ג' בשם מורי הוראה.