לפנות חפצים של שכן שמונחים זמן רב

שאלה:

אחד השכנים פינה מחסן ספרים לשטח המשותף לאחר שהשוכר לא שילם את דמי השכירות. ובמשך השנים ביקשו מבעל הספרים לפנותם. אך ללא הועיל הספרים בנתיים העלו עובש ואבק וכדו'
אציין שמדובר כבר למעלה מחמש שנים שכך הספרים נמצאים ונגררים ממקום למקום. הדבר גורם לעגמת נפש רבה מצד השכנים. והיום פנינו אותם לגניזה הקרובה.
האם נהגנו נכון ?

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שיש לו חפצים מונחים יש להתרות בו תחילה שאתם מפנים את החפצים אם קיבל את ההודעה ולא בא לקחתם מותר לפנות לו את החפצים.

במקרה שלכם שעבר זמן רב ולא בא לקחתם והחפצים התקלקלו הרי זה אבדה מדעת ומותר להשליך את החפצים לכל מקום שתרצו, ולכן עשיתם כדין שפינתם את החפצים של השכן שלא בא לקחתם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שיט.