לקחת ימי חופשה ולעבוד בעבודה אחרת

שאלה:

שלום,
האם מותר לקחת חופש מהעבודה ולעבוד במקום אחר ולקבל ימי חופשה על החופש שלקחתי?
כי בעצם יש לי ימי חופשה שאני יכולה לנצל

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקחת ימי חופשה שמגיע לך לפי החוק וללכת לעבוד בעבודה אחרת. אבל אסור לקחת ימי מחלה וללכת לעבוד בעבודה אחרת.

בהצלחה.

מקורות:

ימי חופשה היא זכות שמגיע לעובד ולכן מותר לו לקחת את החופשה ולקבל שכר עבור ימי החופשה ולעבוד בעבודה אחרת. אבל ימי מחלה אינה זכות אלא למי שחולה בלבד ולא יכול להגיע לעבוד, ולכן אסור לקחת ימי מחלה ולעבוד בעבודה אחרת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד

    אם מדובר בעבודה שיכולה לעייף את העובדת, ועלול לפגוע בתפוקת העבודה שלה במשך השנה, (שהרי החופשה השנתית נותנת כוחות הלאה), יש לתת את הדעת על כך שהחופשה איננה רק זכות של העובדת, אלא גם לתועלת המעביד, ואם העובדת תחזור מהחופשה יותר עייפה, היא תעבוד פחות טוב במשך השנה, ותישחק יותר מהר.

    כלומר, אין כאן בעייה של גניבת דעת, שלוקחת חופש אך למעשה עובדת, שהרי הזמן הזה הוא של העובדת, אך יש כאן אולי נזק עקיף. (כמו בדיני מלמדים, שצריכים לישון מוקם, כדי שלא יעשו בבוקר מלאכתם רמייה).
    ואף אם זו זכות רק של העובדת, א ו ל י ע"פ דרכי היושר והמוסר יש כאן בעייה מסויימת, של נזק עקיף.

    אך עבודה שלא תגרום לה אח"כ בעיות בהמשך, כלומר, תיתן לה את התועלת של החופש, והוא, ההתנתקות הנפשית ממקום העבודה, ומנוחת הנפש, אין בה בעיה.

    ופשוט, שלגבי חופש אין כל הגדרה, וכל מה שנראה לעובדת לעשות בחופשה, גם טיול מפרך, כלול בהגדרה של חופש.

  2. התאוריה שכתבת לא נכונה במובן של ימי מחלה. ימי מחלה היא זכאות לחולי ולא לעייפות. עובד שמרגיש עייף נפשית ורוצה מנוחה צריך לקחת חופש על חשבונו או שיבקש מהמעביד אישור מיוחד לימי מחלה, אבל אסור לקחת על דעת עצמו ימי מחלה אם הוא לא זכאי לפי הכללים של ימי מחלה.