חששות של גזל בזמן העבודה

שאלה:

שלום אני לא יודעת ממה זה נובע – כל פעם שאני עובדת אני חושבת שאולי אני גוזלת בדקות ואחר כך יש לי צורך לשלם למקום העבודה כי הם משלמים לי לפי שעה ויכול להיות שבשעה הזאת לא עבדתי כראוי תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מוטל על העובד לעבוד לפי המקובל, לא להתבטל ולעסוק בדברים אחרים בזמן העבודה. מאידך העובד לא צריך לקרוע את עצמו ועליו לעבוד לפי כוח אנושי ומנהג המקום. ולפי החוק מותר לעובד לערוך שיחות קצרות, או הפסקות אוכל וכדו' ולכן לפי הלכה יש זכות לעובד לקחת הפוגות אלו שמעוגנים בחוק. מעבר לכך אין צורך לחוש שאולי ואולי… אדם שנמצא במקום ועובד כרגיל אין צורך לחשוש לגזל. החששות והספקות לא שייכים לתורת ישראל. אם יש לך שאלה מסוימת שאת מסתפקת את יכולה לשאול בשמחה רבה.

בהצלחה.