ריבית באגרת חוב

שאלה:

שלום
אני מעוניין לדעת האם קניית אגרת חוב של חברה פרטית (שאינה נסחרת בבורסה) בה החברה מתחייבת לפרוע לי את סכום ההלוואה ולתת רווחים, אם יהיו, הינה בעייתית מבחינת ריבית?
ואם כן האם תוכלו להציע פתרון (עדיף ככל האפשר בלא הסתמכות על היתר עיסקא)

תשובה:

שלום וברכה,

אגרות חוב הוא הלוואה בריבית ואין היתר לרכוש אגחי"ם כשאין היתר עסקה או חברה של גויים. לכאורה הפיתרון היחיד שאם מדובר בחברה בע"מ יש הסוברים שאין בדבר משום איסור ריבית – שלא נחשב לבעלות, כיון שאין שיעבוד הגוף לבעלי החברה, וכך היא דעתו של הגר"מ פיינשטיין, אולם הפוסקים חולקים על זה והמנהג לא להקל בדבר ולדרוש היתר עסקה גם בחברות עם בע"מ. ולכן אין לרכוש אגחי"ם ללא היתר עסקה.

בהצלחה.