כהן חלל מהתורה

שאלה:

שלום רציתי בבקשה לשאול במה שונה כהן חלל, מישראל "רגיל" שאינו כהן.

תשובה:

שלום רב,

חלל הוא אכן אינו בקדושת כהונתו ולכן מותר לו להתחתן עם גרושה או גיורת וכד'. אולם עדיין יש לו פסול חללות. כלומר, בנותיו אסורות לכהן משום שהן בנות חלל אולם לאחר שנישאו עם ישראלים ילדיהם הם ישראלים לכל דבר ועניין. הבנים שלו הם גם חללים כאשר המשמעות היא כנ"ל הבנות של הבנים הן אסורות לכהן והבנים יורישו את החללות האלה. כדי שתפסק החללות זה רק כאשר יש לו רק בנות והן לא נישאו לכהן.