יחוד בין אחים חורגים

שאלה:

אבא שלי התחתן בנישואין שניים. ולאשתו יש ילדים במגוון גילאים. וכן לו.
חלק נשואים וחלק לא.
בחנוכה שני המשפחות הולכות למלון. האם מותר שבחדר אחד ישנו: אח שלי בו 19, אחותי בת 20, אחות חורגת בת 15 ואחות חורגת בת 19. ביחד באותו חדר?
הכוונה האחות חורגת היא הבת של אשתו ושל בעלה הראשון. ולא בת משותפת או משהו כזה. אין ילדים משותפים.
תודה רבה. אשמח למקורות ושיטות שונות על מנת שאוכל להראות לאבי. תודה

תשובה:

שלום וברכה

הנושא כאן אינו יחוד, כי יש שומרים, האחים והאחיות הביולוגים וגם ההרים שיכולים להכנס לחדר מתי שירצו. אבל יש כאן נושא של חוסר צניעות, שהרי מי שאינו אח ביולוגית דינו בהלכה כאדם זר, אין כל מקום לאפשר לבחור ובחורה זרים, לישון יחד באותו חדר, זה חוסר צניעות מובהק.

טיול נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לגור באותו בית זה בסדר וכך מקובל כמובן, אבל לישון באותו חדר בגיל כל כך מבוגר כשאין ביניהם קשר ביולוגי נראה בעיני חוסר צניעות.