לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הילכות צניעות בלבוש

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לברר האם ההלכות של בית דין משמר התורה בענייני צניעות בלבוש זה ממש בגדר הלכה? האם אני צריכה להתייחס לזה באותה רצינות של ההלכות בשולחן ערוך?
באופן כללי ראיתי כאן באתר שחזרו על עצמן שאלות רבות בפרטי לבוש והתשובה שחזרה על עצמה כל הזמן היא "מה שמקובל" וכו… זה ברור שצריך ללכת לפי נורמות ולא לבלוט, מצד שני יש הרבה דברים שסתם הם לא "מקובלים" בציבור החרדי היותר שמור וזה דברים שאין להם בסיס הלכתי ולא כלום סתם סטיגמות וכו…האם יש עיניין גם בדברים כאלה ללכת לפי המקובל? או אולי להפסיק כבר עם ההתעסקות במה מקובל ולהתמקד בדברים יותר חשובים!
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אנחנו אומרים לעשות מה שמקובל, אין הכוונה לדברים שמקובלים כמודה או סגנון, זה לא הנושא שלנו, זה נושא כללי שמתאים לתקנוני סמינרים וכו', אלא מה שמקובל כצנוע אצל ציבור היראי שמים. וזאת משום שלא כל דבר ניתן לומר בו הלכה פסוקה, המקומות שצריך לכסות הם ברורים, שלא ללכת בבגד צמוד מידי זה ברור, אבל מה שנוגע לצניעות מבחינת שההתבלטות בלבוש מושך תשומת לב היא עצמה חוסר צניעות, זה דבר שקשה לתת בו כללים ותלוי במה שנהוג ובנורמות המקובלות. בענין זה עשי כחכמתך.