השאלת רכב

שאלה:

האם מותר להשאיל את הרכב שלי ללא כל קבלת דבר??

תשובה:

בודאי מותר, למה לא? חסד גדול. רק תוודא קודם שהביטוח שלך כולל כל נהג ולא רק אותך לבד.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. הביטוח צריך להתנות דברים בפירוש, אינני מכיר במציאות בה הביטוח יכול לטעון לבלתי סבירות ככל שזה כלל לא כלול בסכמיו. כמובן שמי שעושה הערמה, מסכם על השאלה ולוקח עליה כסף, כמו כל מיני מאכרים שכונתיים פירטיים להשכרת רכבים, זה לכאורה גזל גמור, כי זה לא השאלה ומתנה אלא השכרת רכב, וזה מותנה בפירוש בביטוח שזה אסור. אינני רוצה לקבוע ברורות אבל זה כמובן לא מה ששאלת, אתה דיברת על השאלה אמיתית של חסד.

  2. אני לא "מבין" גדול בנושא אך למיעוט הבנתי הביטוח כן מקפיד על מי נוהג ברכב ודורש תשלום עבור כל נהג נוסף וללא תשלום זה הביטוח לא יכסה נזקים

  3. מחילה, לא הבנתי למה זה גזל. לכאורה הביטוח פשוט לא תקף. ואם לא מנסים לתבוע אותו במקרה של תאונה או משהו כזה, איפה יש כאן גזל? נראה שיש כאן רק עבירה על חוקי המדינה שלא לנהוג ללא ביטוח.