לספר על הריון

שאלה:

אני בהריון ראשון ב"ה בחודש הרביעי לאחר הריון קודם שלא הצליח, מעוניינת מאוד לספר למשפחה שלי המורחבת אך לצערי בעלי לא מוכן שאספר, אנחנו נשואים כבר למעלה משלוש שנים והמשפחה תמיד שואלת ומתעניינת בעניין… בעלי בא ממשפחה מאוד שמרנית שלא נהוג לספר כלום על הריון ואצלי במשפחה זה ההפך הגמור, זה משהו שמדברים עליו ושמחים מאוד אם קורה.
השאלה שלי מה אני אמורה לעשות לספר או להקשיב לבעלי למרות שלי מאוד קשה להסתיר במיוחד ששואלים אותי.. ניסיתי לדבר איתו על העניין אבל הוא בעמדה שלו. עצוב לי שאני צריכה להסתיר משהו שמאוד משמח אותי, מה לעשות?!

תשובה:

שלום וברכה

ראשית, זו חייבת להיות החלטה משותפת, המתחשבת ברצונות המנוגדים, אני יכול רק לומר משהו פרקטי, אם את כבר בחודש רביעי, מהר מאוד זה יהיה ניכר מאליו ואין טעם להסתיר, והכי נוח לעשות פשרה, לא לספר לכל המשפחה המורבת, אבל ההורים משני הצדדים אחיות קרובות, למה לא? האחרים יראו צ'יק צ'ק לבד.

לידה קלה ובריאה בעיתו ובזמנו ורק שמחות ונחת.