חליטת תה בן שנה

שאלה:

אני קונה חליטת תה כלומר עלים בלי שקיקית וכתוב על הקופסה שלפי הבד"ץ מומלץ לסנן את התה.

אם החליטת תה בן שנה כלומר הוא נמצא אצלי שנה רצוף בצורה של עלים יבשים עדיין צריך לסנן?

תשובה:

אדרבה, מי יודע מה נכנס שם כל השנה הזו… הרי מן הסתם לא היה אטום כל השנה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בחולין נח. איתא "אמר רב הונא כל בריה שאין בו עצם אינו מתקיים י"ב חדש" וע' שו"ת הרשב"א סימן פ' שהובא מימרא זו להלכה וא"כ למה לא שייך כאן?

  2. סליחה שאני עוד לא הבנתי. ברשב"א הנ"ל (הובא בב”י גם) מדוע הוא לא חשש למה נכנס בה כל אותה שנה? לא מופיע שמה שהיה בכלי אטום.
    אולי הטבע השתנה והיום עלי תה יבשים תמיד נחשבים כנגועים?
    תודה

  3. אינני יודע כלפי מה דיבר, אבל החשש ברור, עינינו הרואות היום שדוקא במכולות הקטנות הישנות שמוצרים שוכבים הרבה זמן זה עצמו מביא את כל החרקים, ומי שרוצה מוצר נקי קונה במקומות שיש תחלופה גבוהה וכו'….