האם מותר לשמוע שירים ברדיו

שאלה:

לכבוד הרב,
לאדם שסובל מבעיה נפשית ומרותק למיטה.
האם מותר לשמוע רדיו (הוא לא רוצה לשמוע דיבורים או תחנות רדיו חרדיות אלה לשמוע מוזיקה)?
אם מותר לו (בפרט מוזיקה) מותר לשים לו או שהוא צריך לכוון ולשים לעצמו?
תודה

תשובה:

מותר לו לשמוע ולשים לו, אבל הכי טוב למצוא בתוך המוזיקה החרדית סגנון שיתאים לו, כדי שלא יכשל בשמיעת שירי תועבה, שרק מדכדכים ומטמאים את הנפש. יש היום כל כך הרבה סגנונות שאני בטוח שימצא בתוך שלנו את מה שיאהב. [כמובן צריך לנסות רק בדינות רבה, לא מתוך הטפה לומר לו שלא בסדר המוזיקה שהוא שומע, כי כאמור בשאלה מדובר באדם במצב נפשי קשה והדיבורים גם יכולים להזיק. צריך פשוט לנסות בנועם ובחיבה, לספר לו ששמענו את השירים האלו והם יפים ואיזה יופי שיש בהם להביא לומישהו שישיר לו אותם שישמע את העדינות של המוזיקה היהודית, פעם ועוד פעם, רק באים לשמח אותו, להיות איתו ביחד. ולאט לאט הוא יתרגל למוזיקה הזו. כי באמת זו מוזיקה יפה ועדינה ויכול להיות שיש בכוחה לגרום גם תחושות יותר רגועות ונעימות וטובות ובריאות מאשר המוזיקה של הגויים שחסר בה את העדינות הזו ואולי היא גם משפיעה לרעה על הנפש וגומרת להמשיך את העצבות.]

בשורות טובות ורפואה שלמה.