להשכיר דירה לבנות סמינר בבית משותף

שאלה:

הוריי שיחיו גרים בבניין דירות קומה שנייה. בקומה הראשונה בעל הדירה מתכוון להשכיר את הדירה לסמינר חרדי הפעיל בעיר עבור כ-20 בנות שבאות מחו"ל ללמוד בסמינר.
מניסיון של מקרים דומים בשכונה, שהות הבנות בדירה בבניין המיועד מלכתחילה לבניין מגורים משפחות, מייצר נזק סביבתי שבא לידי ביטוי ברעש גדול ברוב שעות היום ובעיקר בלילה.
אימי הינה אישה מבוגרת שכל רעש מאוד מפריע למנוחתה חוששת מאוד מהכוונה האמורה.
האם ישנו איסור הלכתי לבעל הדירה להשכיר את הדירה לסמינר כאשר ברור הדבר ואנן סהדי שהרעש הינו משהו ודאי שמשפחה נורמטיבית מאוד מתקשה לחיות איתו?

תשובה:

שלום וברכה,

פנימייה לבנות לא מוגדר כשימוש חורג ולכן לא ניתן למנוע מבעל הדירה להשכיר את הדירה לבנות סמינר. מלבד זאת יתכן והפנימייה עבור הבנות נחשב לדבר מצווה ובדבר מצווה לא ניתן למנוע רעש כמבואר בשו"ע סימן קנו ס"ג. ניתן לדרוש מהנהלת הסמינר שיקבעו תקנון בדירה שלא יהיה רעש בשעות שלא מקובלות – שלא ירעישו ולא יפעילו מוזיקה ולא יביאו חברות ומסיבות בשעות הערב וכדו', אבל לא ניתן למנוע את השכרת הדירה לבנות סמינר.

בהצלחה.