טעות בקניית הדסים

שאלה:

לכת"ר שלום ומועדים לשמחה ,
קניתי הדסים והבוקר כשפתחתי האריזה גיליתי שבמקום שלושה הדסים בטעות נארזו ארבעה בחבילה .
ראיתי את הרב ממנו קניתי החבילה , ושאלתי האם צריך להוסיף על התשלום כי יש יותר ממה שאמור היה להיות , ענה לי שלא וזו טעות של האורזים מהם נרכשו ההדסים .
האם זה בסדר לברך על הדסים אלו ללא חשש ?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה,

זה טעות של האורזים, ובדיעבד הם מסכימים שתיקח את הארבעה ולא תצטרך לטרוח ולהחזיר את ההדס הרביעי אחרי שכבר יצאת מהמקום, ולכן אתה יכול לברך עליהם והרי הם שלך כדת וכדין.

בהצלחהץ

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לכת"ר על התשובה ,
    אך חשוב לי להדגיש כי הרב ממנו קניתי ההדסים קנה אותם מהאורזים הוא רק מתווך שממנו רכשתי ההדסים באריזה סגורה ואין הוא קשור לאורזים .
    האם זה משנה ?