קנה חתן תורה עבור חברו – מי משלם את הקידוש?

שאלה:

מתפלל מהקהילה קנה לחבר מצוות חתן תורה מקובל אצלנו שמי שעולה לחתן תורה מארגן סעודה קטנה למתפללים
השאלה כאן מי צריך לממן את הסעודה מי שקנה את המצווה או מי שעלה לתורה

תשובה:

שלום רב,

זה שעלה לתורה ברור שאינו צריך להביא סעודה קטנה משום שהוא לא התחייב על כך. לגבי זה שרכש את העליה, לכאו' הוא זה שצריך להביא את הסעודה משום שזה הנוהג וממילא כאשר הוא קנה את העליה הוא ידע שהנוהג הוא שזה כולל סעודה קטנה, והוא זה שקנה את העליה, אולם אם אין מנהג ברור גם כאשר זה מתפצל אולי אי אפשר לחייב אותו