סכרת הריון ביום כיפור

שאלה:

אני בחודש השביעי ונאמר לי שיש סבירות גבוהה לכך שיש לי סכרת הריון וזאת לאור הבדיקה הראשונה של העמסת סוכר שעשיתי שיצאה לא תקינה ולאור כך שהעובר גדול מאוד. עדין לא הספקתי לעשות את הבדיקה השניה כדי לדעת בוודאות מה מצבי. מחר יום כיפור ואני לא יודעת את מי לשאול לגבי הצום. האם מותר לי לצום כרגיל או שייתכן שבכך אני מסכנת את העובר.

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל אשה שמצבה מאוזן על ידי דיאטה ואין לה צורך בתרופות יכולה לצום, במידה והסוכר נמוך יש לאכול ולשתות לשיעורים [35 סמ”ק מאכל וכמו כזו של משקה כל 10 דק’], ורק אם יש צורך במתן אינסולין יש לאכול כרגיל, אולם בודאי יש להתייעץ פרטני עם רופא/ה דתי/ת המבינים את הצורך החיוני בצום ולהתייעץ בענין בהתאם למצבך הספציפי, והתוצאות המדוייקות של הבדיקה.

במידה וניתן לאזן את הסוכר על ידי שתיית דבר עתיר סוכר כמו מיץ ענבים לשיעורים, יש להסתפק בכך ולא לבטל את הצום לגמרי באכילה.

בכל מקרה חריג במהלך הצום יש להפסיקו מיד ולאכול ולשתות כרגיל כמות מרובה.

בשורות טובות ורוב נחת!