נר החיים בערב יום כיפור

שאלה:

ביחס למנהג שהובא ברמ"א ועוד שכל גבר נשוי עושה לו נר, ויש שהיו מניחים בבחכ"נ.
בבית הורי ובביכ"נ ובישיבות בהם למדתי לא ראיתי שנוהגים בזה. וכעת מצאתי שגם הרב נבנצל כתב שלא נוהגים כיום.
ומאידך נתקלתי בביכ"נ ואנשים שכן נוהגים.
באיזה ארצות כן נהגו ובאיזה לא?
ואיך זה שביטלו מנהג שכתוב ברמ"א? האם זה מאז שהאירו את ביהכ"נ עם חשמל? והרי ידוע מהקדמונים שהנר מועיל לנשמה…

תשובה:

למיטב ידיעתי נוהגים בכך, וכך גם אני נוהג, מקור מנהג זהבמרדכי סוף יומא ובמהרי"ל וכל בו דיני יוה"כ, וכן הוא גם בארחות חיים והובאו הדברים ברמ"א סי' תרי, מגן אברהם משנה ברורה ושו"ע הרב סי' תרג. הסיבה שלא ראית בישיבה, כי המנהג שרק גבר נשוי מניחים עבורו נר כזה כמבואר במג"א שם ובמטה אפרים סי' תרג.