שתיית משקה מר לחולה ביום כיפור – צריך שיעורים?

שאלה:

חולה שעל פי הוראת רופא צריך לשתות 1 ליטר נוזלים ביום כיפור,
והחולה מכניס דבר מר בתוך המשקה כדי שמן התורה לא יהיה שתיה ראויה. האם באופן זה צריך לשתות את הליטר בפחות מכשיעור בכל פעם,
או שמכיון שזה שתיה שלא ראויה מן התורה אין צורך להקפיד על פחות מכשיעור בכל שתיה ? [כמובן שבכל מקרה החולה ישתה רק את 1 הליטר ולא יותר].

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת כתב סופר (או"ח סי' קיא) כתב, שגם במשקה שאינו ראוי אין לשתות אלא לשיעורין, משום שכאשר אדם שותה יש כאן חשש של "אחשביה", שבכך שהוא שותה הוא מחשיב זאת למשקה ראוי.

רפואה שלמה.