קרי לילה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אשמח שתענה לי על כמה שאלות בנפרד תשובה מלאה תודה .

1. ראיתי קרי לילה במוצאי ראש השנה , האם יש לזה עניין מיוחד ?
ו ( אומנם לפני כמה שבועות הרהרתי טיפה במחשבות אך בשבועיים האחרונים ממש לא )
בנוסף לא הרגשתי שזה יצא ממני ולא היה תאווה מחשבה חלום וכל מיני ,

2. שנה שעברה ראיתי קרי לילה בכיפור אחרי שלא הרהרתי בכלל וכשזה קרה הרגשתי כאילו אני אנוס כאילו ממש מתנגד לזה ולא רוצה את זה ( לא בדקתי את העניין לפני שמסוכן או אסור בכיפור בגלל שבשנה הזאת חזרתי בתשובה ממש עד הסוף ברוך השם.)

3.ובכן אני אחרי ראש השנה , זה אומר שעלתה לי שנה או לחכות ליום הכיפורים ? שמגיע ברחמים כרגיל :)

תודה צום קל ויום טוב .

תשובה:

שלום וברכה

1. אין לזה משמעות מיוחדת.

2. ידוע מהחזון איש שבזמנינו אין להתייחס לזה כלל, וכך היה רגיל להורות, ואחריו גם מרן בעל הקהילות יעקב.

3. ממילא אין חשש לכל השנה וכו', זה כלל לא שייך היום. כמו כן השנה הסתיימה.

ברכה והצלחה ושנה טובה ומבורכת!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לא אמנע מלהגיד ברשות הרבנים שמה שההלכה מדברת זה על הרואה קרי ביוה"כ ידאג כל השנה. בדורינו אנו זה הדואג… רואה קרי ביוה"כ. ודי למבין