נדר על העליות אם יכול להכלל בתרומה אחרת?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם כלי קודש כגון פרוכת שמחירה גבוהה ממחיר העליות שהתחייבתי בגינן ושאני תורם ל ביה"כ יכולים לשמש כתחליף לכסף בתשלום לקניית עליה או מצווה בביה"כ?
אשמח לתשובה מהירה.
בברכת חתימה טובה,
יוסף

תשובה:

שלום וברכה

אם כבר התחייבת את הפרוכת לפני שהתחייבת את העליות, זה ודאי לא יעזור, כי הרי התחייבת את שניהם ומדוע שיספיק להביא אחד מהם. אבל אם לא נדרת להביא פרוכת, ואתה עכשיו בוחר להביאה, אם הגבאי מסכים שהתרומה של העליות תכלל בה, זה ודאי בסדר [במידה והוא לא מסכים, ומעדיף שלא תביא פרוכת והעיקר תשלם את העליות, עשה שיקול שלך מה אתה רוצה לעשות, להביא פרוכת או לא, אבל הכסף יש לתת כמו שהתחייבת].

שנה טובה ומבורכת.