תפילה בציבור כולם יחד באותו חדר

שאלה:

אם אפשר אשמח להסבר קטן לגבי תפילה בציבור מחוץ לבית כנסת.
1.אם יש מחוץ לבית כנסת 6 אנשים ובתוך הבית כנסת 5 אנשים ,אז זה תפילה בציבור?
2.האם חייב לכתחילה שיהיה מניין בתוך הבית כנסת ואז כל מי שבחוץ יחשב לו תפילה בציבור?
3.האם כל העניין של תפילת בציבור שחלק מתפללים מחוץ לבית כנסת זה רק בשעת הדחק?(כמו עכשיו בגלל הקורונה)
4.הבנתי שבכל אופן גם אם יש מניין בבית כנסת עדיף להתפלל בתוך הבית כנסת ולא בחוץ.האם ככה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אין מנין במקום אחד, נחלקו הפוסקים האם מועיל מה שרואים אלו את אלו כדי להצטרף יחד למנין, ראה שהיטות בזה בסי' נה סעי' יג-יד ובמשנה ברורה שם שמצדד לקולא ובכף החיים שפוסק לחומרא שאינו מועיל, ובכל מקרה סמכו על זה רק בשעת הדחק גדול בגלל הקורונה, אין מקום להקל בזה עכשיו.

בכל מקרה עדיף להתפלל עם המנין יחד בחדר.

שנה טובה ומבורכת.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. בענין של צירוף בראייה פעם כתבתם שאם למשל נסגר החלון שביינהם קודם שסיים התפילה הוא הפסיד מעלת הציבור ולפי זה הוא צריך לסיים שמונה עשרה לפני שכולם גומרים? זה חידוש גדול.

  2. הצירוף הוא בראייה, אבל בלי לשמוע איזו תפילה היא זו… אבל למה איש צעיר כמוך שמן הסתם גם מחוסן כהלכה, כל כך חושש?! בית הכנסת כמעט ריק, תכנס עם מסכה ותתפלל בנחת, למה אתה כל כך לחוץ?

  3. אם אני כל התפילה מחוץ לבית כנסת ורק רואה את המתפללים (יש כבר 10 בתוך הבית כנסת) ורק ב 18 נכנס לבית כנסת, זה נחשב לי כאילו התפללתי בתוך הבית כנסת?

  4. העיקר הוא תפילת שמונה עשרה, אם את זה עשית בפנים אז זה היה בפנים, אבל אני לא רואה כרגע הצדקה להנהגה זו, תיכף חורף וקר… יש להתחסן נגד קורונה ולחיות כמו בן אדם והכל בסדר.