ביטול שבועה

שאלה:

בעלי תכנן ללכת לאיזה מקום ונעלבתי שהוא לא לוקח אותי איתו, ברגע של ויכוח וכעס נשבעתי במזוזה שאני אבוא לאותו מקום גם בלעדיו. אני לא באמת תכננתי ללכת לשם ולא רוצה. המשפט יצא לי מהפה ברגע שנעלבתי. איך אני מבטלת את השבועה?

תשובה:

זו שבועה של ממש וצריך התרת נדרים בפני שלושה, זה מאוד לא פשוט, ונראה שאכן אסור לך להמנע מללכת לשם. הסיפור מצער מאוד, יש לשנות את כל השיח בבית, לעבוד הרבה על אוירה נעימה יותר ומכבדת.

בשורות טובות ושבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה מהרבנים אך נראה כי נפלה כאן שגגה. נוסח השבועה כפי שהוזכר בשאלה היה שהיא תלך בכל אופן. התשובה לכאורה היתה צריכה לא שאסור לה אלא שהיא מחוייבת בכך.