שטר כסף שנמצא בחנות

שאלה:

לכב' הרב שלום וברכה ,
אשתי מצאה שטר כסף בחנות נעליים – לא ידעה מה ההלכה במקרה שכזה וביקשה מהמוכרות בחנות לשאול את הלקוחה היחידה שהייתה שם האם נפל לה כסף .
מדובר בחנות לא בסדר גודל של סופר גדול אלא חנות נעליים ותיקים וכיוצ"ב מה ההלכה במקרה שכזה ?
האם בעל החנות זוכה בכסף מדין " חצרו קונה "?
או שמא אשתי זכתה בכסף מאחר שהרימה והגביהה אותו ?
תודה על התשובה
שנה טובה ומתוקה כתיבה וחתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף שייך למוצא ולא לבעל החנות. החנות היא חצר שאינה משתמרת, כיון שנכנסים שם בני אדם אין החצר זוכה לבעליו, ולכן הכסף שייך למוצא.

בהצלחה.