החזר חוב כשהמוכר נעלם

שאלה:

שלום,
קצת לפני הקורונה קניתי בחנות מיצים שתיה אך לא היה לי הסכום המלא לתשלום. העובד שם אמר לי להחזיר את ה15 שקל שהיה חסר לי בהזדמנות אחרת. אח"כ הגיע קורונה, סגרים וכו והתברר לי בהמשך שבגלל הקורונה החנות נסגרה עקב קשיים כלכליים. אז עכשיו אין לי כל כך איך להגיע לבעלים…. הצלחתי להגיע למישהו שעבד שם לפני שנסגר והוא אמר לי שכרגע אין איך לתפוס את הבעלים, שהוא החליף מספרים. העובד רימז לי שהבעלים חייב כסף. מה אני עושה עכשיו?…. יש פה גזל עד שאני אמצא אותו? האם אני צריך להמשיך לנסות גם בדרכים לא קונווהציונליות להחזיר 15 שקל?
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

אין עליך חובה לרדוף אחריו בצורה חריגה. עליך לרשות את החוב בפנקס שמור, ואם בעתיד תפגוש את המוכר או שתוכל לאתר אותו בצורה קלה תשלם לו את החוב.

בהצלחה.