שבע ברכות מכספי מעשרות

שאלה:

האם אפשר להשתמש בכספי מעשר לצורך השתתפות בתשלום בשמחת שבע ברכות לבן משפחתי ?ידוע לי שמצבו הכלכלי בכי רע.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שבלאו הכי הוא לא זה שאמור להוציא את הסכום הנדרש לשמחה זו, כך שמה שמצבו בכי רע אינו רלוונטי, אבל לעצם הענין, שמחת חתן וכלה זה בהחלט מצוה שניתן לתת לה ממעות מעשר [למי שאינו מקפיד לתת לעניים דוקא, ונותן גם לשאר מצוות כמו תרומה לבית הכנסת וכדומה], אלא אם כן בלאו הכי חובה זו מוטלת עליך מבחינה משפחתית, שמקובל שאתה עושה זאת בתור בן משפחה, שאז זה כבר בעיה של פורע חובו ממעשר, וגם בזה כל מה שמעבר למה שתחייב ממך אפשר לתת ממעשר.

שירבו שמחות ויהיה תצמיד רק שפע.