למכור מוצר שכל הזכויות שמורות

שאלה:

לפני טיסה לאירופה רכשתי חוברת כשרות מפורטת והמחבר ביקש לא להעביר אך קניתי בכסף מלא וזה כבר שלי. אחרי שהשתמשתי האם מותר לי למכרה במחיר זול ממה שקניתי?

תשובה:

שלום וברכה,

האיסור של הפרת זכויות חל כאשר מעתיק ומוכר לאחרים, אבל את הספר או התכנה שרכש מותר לו למכור אותה. אם יש תנאי מפורש שלא למכור ולא להשאיל התנאי חל ולא מצד זכויות יוצרים אלא מדין תנאי בקניין. במקרה שלך לא ברור לי אם היה תנאי או שרק היה איסור להעביר את החומר על ידיד העתקה, אם לא היה תנאי אין איסור למכור לאחרים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. החוברת נשלחה לי למייל. המחבר ביקש לא להעביר – במילים אלו-
    …"דבר נוסף, במדריך הזה הושקעו שעות וימים של עבודה אינטנסיבית. אנא השתמשו בו להנאתכם אבל בבקשה אל תעבירו הלאה. גם לא חלקים ממנו…
    השאלה אם מותר למכור/להעביר בחינם/בחצי מחיר
    אתם שומרי כשרות ושבת מן הסתם (לכן הזמנתם את המדריך), ובטח תרצו לשמור גם על זכויות היוצרים של המוצר."

  2. האיסור הוא להעביר ולהשאיר אצלך את המקור. אבל אם את מוכרת את הספר דיגיטלי דהיינו שאת מעבירה ומוחקת את הספר שברשותך אין איסור.