להשתמש בזכות של אחר

שאלה:

אם יש בעיר מסוימת (או סקטור מסוים) הנחה מיוחדת לתושב המקום על כניסה לאטרקציה או אתר שבעירו, האם מותר להשתמש בשם של אח או חבר שגר שם כדי לזכות בהנחת המקום?

תשובה:

שלום וברכה,

זכויות שנותנים לתושבי העיר או לחברה מסוימת אסור להעביר לאחרים שאינם מבני העיר.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שרכש זכות או שקיבל זכויות בעבודה יש לו זכות ממונית והם התחייבו לו ולכן יכול להעביר לאחרים. ראה מאמר בעלון המשפט גיליון מספר 36 גבי אורח במלון שרשאי להעביר את המנה שלו לאחר. אבל זכויות שנותנים לאנשים מחוג מסוים או עיר מסוימת זה לא זכות קניינית למוטבים, ולכן אין אפשרות להעביר לאחרים – הזכות ניתנה לאלו ולא לאלו.