מעשר

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
אדם שמקבל קצבת ביטוח לאומי על נכות כללית שהוא לא מסוגל לעבוד בעבודות פיזיות קשות עקב בעיה כאשר הוא לא עובד אך יכול לעבוד בעבודה מסוימת שהוא לא מצליח למצוא עבודה כזאת והקצבה משמשת לו לחיסכון ולא לשכר דירה וכו אלא יותר להוצאות של בגדים וכו האם צריך להפריש מעשר מהסכום אותו מקבל

ושאלה שנייה האם מותר להפריש מעשר להורים כאשר הם יכולים לשמוח בכסף ובעזרה הזאת לקניית אוכל חשבונות וכו
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

לגבי חיוב מעשר כספים, אדם שהכנסותיו לא מספיקות לו למחייתו ולכלל צרכיו באופן רגיל, פטור ממעשרות, אבל אם יש לו כל צרכיו והוא חוסך, ודאי יש חיוב מעשרות ולא משנה מה מקור הכסף.

לגבי ההורים, אם הם נזקקים לכספי צדקה, מתקשים בפרנסתם, מותר, אבל אם פרנסתם מזומנת להם, מה שישמחו לקבל עוד אינו מתיר לתת להם מכספי צדקה.

מפני השבת המתקרבת אני מקצר.

שבת שלום.