נזק בשכירות

שאלה:

שכרתי יחידת דיור למשך שנתיים וחצי, בזמן הזה היו כמה נזקים והמשכיר שלי רוצה 300 ש"ח על הנזקים, השאלה היא האם אני חייב לו ואיך שמים כמה הנזקים הם כדלהלן –
1. הילד שלי זרק שלט של מזגן לתוך מים, שמנו את זה באורז ועכשיו רוב הכפתורים פועלים וחלקם קצת בקושי, שלט חדש הוא אמר לי שעולה 150.
2. הספה התחילה קצת להתקלף. (אנחנו חושבים שזה בגלל שפעם הילד שלי הקיא על זה, אז שטפנו במים וייבשנו, אך כנראה לא התייבש מספיק טוב וזה יכול לגרום לזה)
3. אחד הכסאות מאוד דהה בגלל שהשארנו אותו הרבה במרפסת, (לא היינו צריכים 4 כסאות אז אחד השארנו בחוץ) וכן יש לו הרבה סריטות כי שמנו על זה כסא הגבהה לתינוק.
אשמח לדעת מה הדין בכל אלו אם צריך לשלם וכמה.

תשובה:

שלום וברכה,

הנזקים שנרשמו אינם משימוש סביר וחייב השוכר לשלם על הנזק. ומסתבר שה300 ש"ח שדורש המשכיר הוא מחיר הגיוני וחייב השוכר לשלם.

בהצלחה.