להערים ולקבל תשלום על ביטוח רכב

שאלה:

שלום, עשיתי ביטוח רכב למראות ופנסים, יש סדק בפנס האחורי עוד לפני שעשיתי את הביטוח, אם מותר להגיש תביעה כדי שיחליפו את הפנס ולעשות עוד טיפה נזק בפנס כדי שהם יאשרו הם רוצים שאשלח להם תמונות?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לדרוש תשלום עבור נזק שהיה לפני ההצטרפות לביטוח. ויתר על כן גם אם הם משלמים יש להעיר את צומת ליבם ולומר את האמת שהיה תקלה לפני ההצטרפות לביטוח והביטוח לא אמור לכסות את הנזק שנעשה לפני כן.

הערמה על חברת ביטוח נדמה לאנשים להיתר ויש בזה איסור גמור של גזל!!!.

בהצלחה.