תביעת מנהל עבודה

שאלה:

מותר לערב עורך דין בנושא עבודה ולדבר ולתבוע בוס בעבודה שהתנהג מגעיל עם העובדים שלו וגם לאחר פיטורים לא נותן מכתב פיטורים ולא משלם פיצויים בתירוצים שונים. הבוס הוא "חרדי" שלא מתנהג כמו צריך .
אשמח לתשובה.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לתבוע את הבוס, אבל התביעה צריכה להיות בבית דין רבני ולא בבית משפט ולא בבית דין לעבודה שדינו כערכאות. אם הבוס לא יופיע בבית דין תקבלו היתר לפנות לערכאות, אבל תחילה יש לתבוע בבית דין.

בהצלחה.