תשלום למורה פרטי כשהתלמיד איחר לשיעור

שאלה:

אם קבעתי אם תלמיד שיעור ב17:00 הוא התפנה רק בשעה 17:30 ואני המתנתי לו, ואז עשינו שיעור עד 18:30.
האם אני יכול לדרוש תשלום על החצי שעה?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה המורה לא יכול לתבוע תשלום על הזמן שהלמיד איחר או נעדר מהשיעור. אם יש מנהג שמקבלים תשלום גם על הזמן הזה המנהג קובע – לא ידוע לי מנהג בזה.

טוב שהמורה יתנה עם ההורה שגובה תשלום על איחור או היעדרות של התלמיד.

בהצלחה.

מקורות:

בשולחן ערוך סימן שלד, ד: "מי ששכר מלמד לבנו, וחלה התלמיד, אם אינו רגיל באותו חולי (והוא הדין אם מת הנער), ואפילו אם רגיל והמלמד מהעיר ומכיר בו, פסידא דמלמד. אבל אם רגיל בחולי ואין המלמד מכיר בו, כגון שאינו מן העיר, פסידא דבעל הבית, ונותן לו כל שכרו משלם".

מבואר בשו"ע שתלמיד שנעדר מחמת חולי אם החולי ידוע לשניהם – להורה ולמלמד – או לא ידוע לשניהם ההפסד על המלמד. ואם ידוע לאב ולא למלמד ההפסד על המלמד. היעדרות או איחור של ילד הוא דבר שידוע לשניהם שהלמיד עלול לאחר, ולכן ההפסד על המלמד. ולכן אם לא הותנה המלמד על כך מראש או שאין מנהג לא יוכל לגבות תשלום בגין איחורים או חיסורים.