האם יש קביעות סעודה בקורנפלקס כריות?

שלום, בחישוב גס בשני צלחות קורנפלק ״כריות״ יש לפחות 250 ג״ר ויש לי ס״ד ליטול על זה ידיים ולברך המוציא, אבל זה נשמע לי כל כך מוזר שהחלטתי לשאול. (הכריות מכילוםת48% קרם נוגט, ו40% כל השאר, וקמח חיטה בינהם, ברכתו כמובן מזונות)

תשובה:

שלום רב

ראשית, נראה שאין לחשב את מילוי הקרם בתוך השיעור כפי שתוכל לראות כאן. שנית נראה שכריות אין להן תואר לחם כלל, מחמת הגודל הצורה ואופן האכילה, ואין לברך עליהם המוציא גם לא בכמות מרובה, בפרט שזה גם ממולא וגם נכסס. ידוע שכך סבר הגרי"ש אלישיב לגבי ביסלי.