תשלום עבור שימוש המים בדירה שכורה

שאלה:

שלום וברכה! שכרתי דירה לעצמי, בחוזה אני לא משלם מים. בעל הבית בא אלי בסוף החודש הראשון וביקש גם תשלום לטענתו אני משתמש במכונת כביסה שנמצאת אצלי. אני יודע את האמת והיא שאני מתקלח שלוש פעמים ביום כי אני עובד בישיבה קטנה ויוצא לשם להכין כל ארוחה וחוזר מזיע. הוא לא יודע מזה. השאלה אם אני יכול לקחת את החוזה לצידי ולהגיד לו שטבעי והגיוני שאני אשתמש במכונת כביסה ולא כתבת כלום בחוזה על מים, או שעלי להודות באמת שאני צורך יותר מים מהרגיל ולכן עלי לשלם לו? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שאין התייחסות בחוזה לגבי תשלום המים, אם אכן כך שאין התייחסות לתשלום המים, חייב השוכר לשלם עבור המים ולא משנה אם הוא מתקלח או מכבס, השוכר חייב לשלם על המים.

בהצלחה.