לקחת מהלחם שמיועד למשלוח לגנים

שאלה:

אני עובד בקטרינג , בעל הבית אמר שאני יכול לקחת לחם מהלחם הפרוס שיש שם שמיועד להגיע לגני ילדים ,בעל הקטרינג הוא אדם דתי .
פעם אחת כשלקחתי הבנתי מהבן של בעל הבית , שלסגור יפה את הלחם כדי שלא ירגישו בגנים שחסר
אחרי שאני לוקח הוא בדרך כלל כנראה סוגר ושולח ככה , אין לו מה לעשות עם לחם כמעט במטבח לעובדים וכו' לא אוכלים לחם .

האם זה ענייני ?
יכול. להיות שההסכם שלו עם הגן הוא לחם לכמות ילדים איקס . ואז מותר לו לשחק עם זה איך שהוא רואה לנכון . סביר להניח גם שלא כל הלחם נאכל כל יום , הכיכר .

נגיד אם ארצה סלט מהמקרר שמיועד לגנים אוכל לקחת הוא לא יאסור עלי , ואחרי שאקח הוא יסגור וישלח אני מאמין הוא לא ימלא ויכין עוד סלט כי לקחת קצת לאכול .

סליחה אם אני לא מובן כמו שצריך . רציתי לדעת אם זה ענייני או שמה שהוא אומר לי תקח לקחת וזה עניינו מולם , שכנראה 2 הצדדים בסדר עם זה , אבל הכיכר לא שלם

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקחת מהככר אם בעל הקינטרינג אישר לך.

בהצלחה.

מקורות:

מצאנו בהלכה שאסור לקחת מעובד דברים שחזקתם גנובים. במקרה זה הכיכר לחם שייך עדיין לבעל הקיטרינג, אלא שאולי הוא נותן את הלחם בתור שלם ולא שלקחו ממנו, גם על זה אין לאסור כיון שודאי שבעל הקיטרינג לא יביא אוכל שיחסר לגנים והוא נותן יותר. וכל עוד שלא ידוע שבעל הקיטרינג גוזל את אחרים אין לאסור.