נגעה הסכין במפרקת ונמצאה פגומה אם יש לתלות שנשחטה כדין?

שאלה:

שלום וברכה , רציתי לשאול בנושא שחיטה , כידוע צריך לבדוק את הסכין לפני השחיטה ולאחר השחיטה , בכדי לבדוק שהסכין לא היתה פגומה במהלך השחיטה , ורציתי לשאול אם במהלך השחיטה (בזמן החיתוך) ולאחר שנחתכו הקנה והוושט הסכין נגעה במפרקת (של החיה הנשחטת)ונמצאה פגומה האם אפשר לתלות שהסכין נפגמה מהמפרקת ובכך להכשיר ולהתיר את החיה השחוטה או שעדיין( ולמרות שיש במה לתלות את הפגימה שנימצאה בסכין) אנו שנגיד "שהסכין נפגמה בעור של החיה לפני שהיא חתכה את ה"סימנים" ( הקנה והוושט) ולמעשה השתמשנו בסכין פגומה במהלך השחיטה?

תשובה:

בס' חכמת אדם תוספות חכמה – הסכין כתב, שאפילו אם יש לתלות במפרקת, כל שנמצאה הסכין פגומה הבהמה טריפה. אמנם בס' הלכה פסוקה לפשיץ סי יח כתב שאם פגע במפרקת ונמצא בה חתיכת סכין יש לתלות בה, אבל זו מציאות אחרת שניכר שנפגמה בה שהרי החתיכה מהסכין עדיין נעוצה בה. וכן כתב בילקוט יוסף סי' יח שאפילו נגעה הסכין במפרקת  לא ניתן לתלות בכך, וכיון שהסכים פגומה יש לפסול בהמה זו. וראה שם מקורותיו.

הצטרף לדיון

תגובה 1