כיסוי ראש לאשה בהדלקת נרות ובאמירת ברכות

שאלה:

שלום רב.
אני נשואה ורציתי לדעת כשאני מדליקה נרות שבת או מברכת על אוכל ומים אני צריכה לשים כיסוי על הראש ?

תשובה:

שלום וברכה

גם כאשר אשה נשואה אינה מכסה את ראשה [נניח בבית כשרק בעלה נמצא שמן הדין אינה חייבת בכיסוי ראש] או שמשום מה היא לא יודעת שיש חובה לאשה נשואה לכסות את הראש, בשעת תפילה או ברכה ודאי חובה גמורה לכסות את הראש.

מקורות:

צרור המור (מהר”א סבע חמיו של מרן הב”י, על פרשת נשא) שאסור לאשה לברך או לענות אמן בגילוי ראש, הליכות בת ישראל (פ”ה סעיף ג הערה ו) בשם הגרש”ז אויערבאך, שו”ת רבבות אפרים (ח”ו סי’ תס ענף ד, ד"ה מכתבו של ידידי רנ”נ], שו”ת יחוה דעת (ח”ו סי’ ה), ילקוט יוסף (אוצר דינים לו”ל, פ”ס סעיף י’ ובהערות שם), ברכת ה’ (לר”מ לוי, ח”א פרק ז סמ”ג ובהערות שם).