לימוד משפטים – עריכת דין

שאלה:

האם מותר ללמוד משפטים ולעסוק בעורך דין במקרקעין, נושאים כמו תכנון ובניה נדלן וכדו׳

תשובה:

שלום וברכה,

אין מניעה הלכתית ללמוד משפטים. מותר לעורך דין לעסוק במקרקעין. האיסור להיות עורך דין חל רק אם הוא מייצג תובע בערכאות שלא לפי ההלכה, ולתבוע בערכאות וכן לייצג תובע בערכאות הרי זה מרים יד בתורת משה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם תביעה בענייני מקרקעין יש לעשות בבית דין רבני. יש מקרים שמתירים לפנות לבית משפט או לפנות לועדת ערער של העירייה. צריך לבדוק כל דבר לגופו.