חלוקת עיזבון האב בחיי האם

שאלה:

אבינו הכ"מ נפטר והשאיר ממון ונכסים מלבד הדירה שבה התגורר.
אנו חפצים לחלוק וכדין ולפנים משורת הדין.
אך שמעתי שנהוג בימינו לא לחלוק כלל הירושה בחיי האם.
האם אכן יש כזה מנהג העולם, והאם המנהג הזה מחייב?

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור הלכתי לחלק את הנכסים בחיי האם. וכמו כן לא ידוע על מנהג כזה. אם האמא מסכימה שהעיזבון יחולק בין האחים אין צורך לחשוש בדבר. אם האמא מתנגדת לחלוקה לפי הלכה יש לבדוק את הנתונים, אבל מן הראוי לשמוע בקולה ולא לפעול נגד דעתה. אבל אם אין התנגדות מצידה מותר לכתחילה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. העיזבון של האם שייך לאבא הבעל יורש את אשתו, ולכן אין לבנים לחלק את העיזבון של האמא אלא לתת את העיזבון שלה לבעלה.