ספק בתשלום על שיעורי גיטרה

שאלה:

שלום הרב,

אני משתתפת בשיעורי גיטרה אצל מורה שעובדת תחת בית ספר ללימוד נגינה.
המורה כותבת את הימים שהגעתי ומעבירה למזכירות.
במזכירות כל ההתנהלות היא ידנית ולא במחשב.
במהלך השנה, כל פעם אחרי כמה שיעורים שילמתי מזומן וקיבלתי קבלה ידנית.
כרגע אני בהפסקה בשיעורים עקב חופשת לידה של המורה
.
ביקשתי לברר במזכירות כמה שיעורים נשאר לי לשלם, ולפי חישוב שלי יצא 3 שיעורים. הבעיה היא, שבמזכירות אמרו לי 6 שיעורים. הרגשתי שזה ממש לא נכון וביקשתי מהמזכירה לבדוק לי את זה לפי קבלות שנתנו לי על תשלום. היא לא הייתה מוכנה להתחיל לחפור בקבלות ואמרה לי "תעשי מה שאת חושבת".
ביקשתי מהמורה לבדוק גם והיא אמרה שגם נראה לה שזה סביב 3-4, אבל הרישום שלה אצל המזכירה. בגלל שהיא בחופשת לידה לא יכולה לבדוק את זה כרגע, וגם לא בטוח שתוכל להשיג את כל החומר של הקבלות.
סביב ניקיון פסח אני זרקתי את הקבלות ולכן אין לי עדות.

השאלה היא, אם המזכירה לא מוכנה להתחיל לבדוק יותר לעומק והמורה גם לא תצליח – מה אני עושה?
זה 90 ש"ח לשיעור ולשלם על 6 זה מחיר יקר. מה גם שאני בטוחה שמדובר במקסימום 4 שיעורים.

תודה לרב.

תשובה:

שלום וברכה,

השיעורים שאת יודעת שלא שילמת עלייך לשלם. השיעורים שאת מסתפקת אם שילמת ויש אפשרות מצידם לברר אין עלייך חובה לשלם עד שיבררו את החוב. ועלייך לומר להם שיבררו את החוב ואז תשלימי את החוב.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן עה סעיף י אם אומר איני יודע אם פרעתיך והתובע שמא אינו חייב לשלם, ואם בא לצאת ידי שמים חייב לשלם. ולכן הלקוח שלא יודע אם שילם על כמה שיעורים והתובע אינו תובע בטענת ברי, לא חייב לשלם ואם בא לצאת ידי שמים חייב לשלם. אבל במקרה הנ"ל שניתן לברר אלא שיש טורח בדבר מסתבר שגם אין חובה לצאת ידי שמים עד שיבררו את החיוב.