קניית רכב בתשעת הימים

שאלה:

האם יש דרך להתיר לקנות רכב בתשעת הימים אם הכול היה מסוכם לפני כן רק שהמוכר עיכב את זה כמה ימים מסיבות שלו,
וכן האם יש מקום להקל במקרה שלא משתמשים כלל ברכב עד אחרי תשעה באב ועושים את זה רק שלא יקדימינו אחר

תשובה:

אם מדובר בדבר האבד, כלומר זה מציאה של ממש, שקשה למצוא כמוהו כל יום [מבחינת מחיר או קילומטרז' וכדומה], או שהרכב נצרך לעבודה וזה צורך פרנסה – מותר. אבל רכב סטנדרטי שמוציאים לקנות בנקל אין לקנות בימים אלו. תנסה לעשות מאמץ כן לקנותו לפני שבת, תדבר עם המוכר על הנקודה.