חיפוש עבודה בזמן שכבר התקבלתי לעבודה אחרת

שאלה:

שלום וברכה!
התקבלתי לעבודה ואמרתי למנהל שאני מעוניין לעבוד אצלו. אולם, יום לאחר מכן קיבלתי הצעת עבודה עם תנאים הרבה יותר טובים. האם מותר לי ללכת לראיון עבודה מבלי להודיע למנהל? זאת מחשש שאם אודיע לו יכול להיות שאאבד את המשרה שאליה התקבלתי וגם לא אתקבל למקום עבודה שבו אני רוצה לעבוד ואז אשאר ללא עבודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להתראיין למקום אחר כדי להתקבל למקום טוב יותר.

בהצלחה.

מקורות:

כל עוד שלא התחלת לעבוד במקום החדש אין זה אלא הבטחה של דיבור, ובדיבור אסור לחזור משום מחוסרי אמנה, אבל כשהתגלה מקום אחר שלא ידעת יש להקל בדבר. היתר זה נקרא בהלכה 'תרי תרעי' – שאם לאחר ההבטחה השתנה המחיר מותר לחזור מדיבורו.

אם התחלת לעבוד במקום הראשון, אם הבטחת לעבוד תקופה אסור ללכת למקום אחר כדי לקבל שכר גבוה יותר, אבל בשביל תנאים אחרים מותר, וכמבואר בשו"ע (סימן שלג סעיף ד ובפת"ש ס"ק ד) שלמרות שפועל חוזר באמצע היום שנאמר עבדי הם ולא עבדים לעבדים, אבל מותר לו לחזור אם יש לו סיבות אחרות. והפוסקים התירו לחזור מהעבודה גם אם הולך לעבוד במקום אחר.